Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı Hakkında

Sevgili Nişantaşı Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Öğrencileri

Listede belirtilmiş olan öğrencilerimiz “Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet Sınavı”na listelerdeki sınıflarda katılacaklardır. 30.Eylül.2019 günü, saat 10.00' da yapılacak olan “Türkçe Seviye Belirleme ve Muafiyet” sınavımıza katılımınızı rica ediyoruz. Bu sınavdan yeterli puanı alan öğrencilerimiz 03.Ekim.2019 tarihinde “Konuşma” sınavımıza katılacaklardır ve her iki sınavın notlarının hesaplanması ile yeterli puan alanlar Türkçe Hazırlığı atlayıp kendi bölüm derslerine devam edebileceklerdir. Sınavlarda yeterli puanı alamayan öğrencilerimiz ise 07.Ekim.2019’da yapacağımız Seviye Belirleme sınavımızın ikinci ayağına katılıp “Türkçe Hazırlık” sınıflarında kendilerine uygun seviyede sınıfa yerleştirileceklerdir.

Sınav listelerinş görüntülemek için lütfen TIKLAYINIZ.

2019-2020 About “Turkish” Placement and Proficiency Exam

Dear 2019-2020 Academic Year Students ,

Students on the list will attend ‘‘Turkish Placement and Proficiency Exam ’’ in the classrooms on the list. We kindly ask you to attend “Turkish Placement and Proficiency Exam” at 10.00 on 30.09.2019. Students who get the required score from “the Placement Exam” can attend “Speaking” exam on 03.10.2019. Students who get a  passing score with the total of speaking and writing exam scores will be able to be exempted from Turkish Preparatory Program and begin their departments. Students who cannot get a passing score from the exams will take another placement test which is going to be held on 07.10.2019 and will be placed in the classes according to their levels.

Please CLICK here to see the exam attandence lists.