90 (212) 210 10 10

DUYURULAR

NTDİL Türkçe Dil Yeterlik Sınavı Duyurusu

Sevgili Öğrencilerimiz,

NTDİL Türkçe Dil Yeterlik Sınavı’mız 03 Temmuz 2023 tarihinde çevrim içi (online) olarak gerçekleşecektir.

03 Temmuz 2023 Pazartesi günü NTDİL Türkçe Dil Yeterlik sınavımıza B1’den başarılı olan öğrencilerimiz ile B2 ve C1 seviyesindeki tüm öğrencilerimiz çevrim içi (online) olarak gireceklerdir.

NTDİL yazılı sınavımız 03 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da başlayacaktır. NTDİL konuşma sınavımız ise aynı gün saat 13.00’de başlayacaktır.

Yazılı sınavlarınız, Ms Forms platformu üzerinden yapılacaktır. Bilgisayarınıza ya da cep telefonunuza herhangi bir program indirmenize gerek yoktur. Sizlere TÖMER web sitesinde paylaşacağımız linkleri kullanarak sınavlara katılabileceksiniz.

Sınav linkleri tomer.nisantasi.edu.tr adresinde sınavdan bir gün önce paylaşılacaktır. Sınav süreleri sizlerle daha önceden paylaşacağımız listelerde bildirilecektir. Herhangi bir danışmana ihtiyaç yoktur.

Sınavlarınız bölüm olarak ayrılmış olarak tasarlanmıştır; örnek olarak, Okuma-Anlama kısmında bir parça üzerinden size sorular yöneltilmiş ise aynı sayfada o soruları görebileceksiniz. Sınavımızda okuma/anlama, dil bilgisi, dinleme, yazma ve konuşma bölümleri yer alacaktır. Sınav esnasında bir önceki sayfaya dönmenizde hiçbir sakınca yoktur. Sınavınızı belirtilen sınav saatleri içinde göndermek zorundasınız. Aksi takdirde sınavınız geçersiz sayılabilir. Bir kez sonuçlarını göndermiş olan öğrenci tekrar sınava katılamaz ya da sınav sonuçlarını tekrar gönderemez.

Konuşma sınavınız ise Ms Teams programı üzerinden yapılacaktır.

Konuşma sınavı için kullanacağınız linkler yine sınavdan bir gün öncesınav listeleri eşliğinde TÖMER web sayfasından sizlerle paylaşılacaktır. Sınav listelerinde öğrenci numaranıza göre ayrılmış olan kısımda belirtilen linke tıklamanız yeterli olacaktır. Herhangi bir danışmana ihtiyaç yoktur.

Lütfen https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-teams/download-app#for-desktop bu linki kullanarak bilgisayarlarınıza ücretsiz olarak Ms Teams programını indiriniz. Programı cep telefonunuza indirmek isterseniz https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-teams/download-app#office-CustomSpacingTemplate-uoh60pc linkine tıklayabilirsiniz. Programı indirememeniz halinde, web sitesinde sınav için paylaşılacak link üzerinden, herhangi bir web tarayıcısı kullanarak sınava katılabilirsiniz. Sınav boyunca kameranız açık duracağını hatırlatırız. Bu sebepten ötürü sınava katılmadan önce mikrofon ve kameranızın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisiniz. Konuşma sınavı saati geldiğinde, daha önceden belirtilen linke tıklayarak bekleme odalarında bulunacaksınız, öğretim görevlilerimiz sizleri teker teker sınava alacaklar. Sınava başlarken ibraz etmeniz için varsa öğrenci kimliğinizi ya da pasaportunuzu yanınızda bulundurmanız gerektiğini hatırlatırız.

Hem yazılı hem de sözlü sınava bilgisayar ile katılmanızı tavsiye ederiz, fakat özel durumlarda her iki sınavı da cep telefonu ile sorun yaşamadan katılabilirsiniz. Sınav öncesinde, esansında ve sonrasında karşılaşabileceğiniz herhangi bir sorun ile ilgili tomer @nisantasi.edu.tr adresine yazabilirsiniz.

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi TÖMER olarak tüm sınavlarınızda başarılar dileriz.

Apply Nişantaşı